Phralipe

Megélhetés

megfelelő szintű életszínvonal elősegítése,
megélhetési helyzet javítása

Jogbiztonság

a helyi cigányság jogainak és érdekeinek védelme

Kultúra

a cigányság kulturális életének megőrzése
önazonosság fejlesztése, megőrzése,

Kedvezményezett: Phralipe Független Cigányszervezet Országos

Szervezete – Központi Szervezet Vizsolyi Tagszervezete

PROJEKT CÍME: “ÉLETÚT – PROJEKT” – AVAGY ROMA LÁNYOK TOVÁBBTANULÁSI ESÉLYEINEK NÖVELÉSE VIZSOLYBAN

 

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: EFOP-1.4.4-17-2017-00085

 

Phralipe Független Cigányszervezet Országos Szervezete – Központi Szervezet Vizsolyi Tagszervezete az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretén belül EFOP-1.4.4-17 jelű, Bari Shej - Nagylány – Fată Máré tárgyú felhívásra EFOP-1.4.4-17-2017-00085 azonosító számmal támogatási kérelmet nyújtott be, melyet megnyert és megvalósított. 

A projekt célja a hátrányokkal küzdő roma lányok iskolai lemorzsolódásának csökkentése, valamint ehhez kapcsolódóan a továbbtanulási esélyeik növelése volt azáltal, hogy a bevonni tervezett lányokban és családjukban felébressze a motivációt a tanulásra, tudatosítsa körükben az iskolázottság munkaerő-piaci hasznát.

A program célcsoportjai a 10-18 éves általános és/ vagy középiskolás lányok, a bevont lányok családjai, illetve a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett nem roma lányok voltak.

A program keretében tábor, különböző rendezvények (családi nap, példaképnapok, közösségi rendezvények), tréningek (önismereti tréning, pályaorientációs tréning) kerültek megszervezésre, emellett természetbeni támogatásokat biztosítottak (buszbérlet támogatás, kerékpárok beszerzése, étkezési utalványok). Többek között tanulási készségfejlesztő, sport és vitalitás klubok várták különböző programokkal a pályázat érintettjeit.

A beruházás összesen 29.953.340,- Ft, 100% mértékben vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt fizikai befejezése: 2019. év 12. hó 31. napja.

 

© 2019 Phralipe. Minden jog fenntartva

x